Header image alt text

Roparun Team 301 Vrienden van Bobby

Onze Motivatie

Wat gaan wij doen?
Wij, Team 301 Vrienden van Bobby, doen vanaf 2012 mee aan de RoPaRun. Dit is een estafetteloop van ongeveer 520 km lang die van Parijs of Hamburg naar de Coolsingel in Rotterdam gaat.

Een RoPaRun team bestaat uit acht lopers, die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit 4/6 fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegcaptains. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen. Dit alles doen wij om voor de Stichting RoPaRun Palliatief zo veel mogelijk geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker.

Waarom doen wij dit?
Helaas kent iedereen wel iemand die vecht tegen deze verschrikkelijke ziekte of er al aan is overleden. Voor ons team was het overlijden van Bobby Coenraad in mei 2011 de grote drijfveer. Bobby was pas 22 jaar en is na een ziekbed van slechts enkele maanden overleden aan een zeldzame vorm van kanker. Bobby wilde dat wij ons verdriet zouden omzetten in iets positiefs. Daarom hebben wij, Vrienden van Bobby, besloten een team op te zetten dat deelneemt aan de RoPaRun. In het begin waren alle teamleden familie of vrienden van Bobby. Nu, in 2019 zijn er nog een aantal familieleden/vrienden actief. Aangevuld met mensen die een hart voor de Roparun hebben.  Wij beseffen nu hoe belangrijk het is om te zorgen dat patiënten die lijden aan deze ziekte alle ondersteuning en begeleiding krijgen die nodig is.

Wat hebben wij nodig?
Sponsors die ons team op welke manier dan ook willen ondersteunen bij onze deelname aan de RoPaRun. Denk hierbij aan het doneren van geld of andere benodigdheden die wij nodig hebben tijdens de RoPaRun. Dit kan bijvoorbeeld eten, drinken, vervoer, brandstof of teamkleding zijn. De RoPaRun duurt 3 dagen met een team van 25 personen en 3 motorvoertuigen. Dit loopt uiteraard nogal in de papieren en daarom is geld hard nodig. Al het geld dat niet voor het team wordt gebruikt, wordt overgemaakt naar de Stichting RoPaRun Palliatief.

Naast het meedoen aan de RoPaRun doen wij natuurlijk zelf ook het nodige om geld in te zamelen, zoals collecteren, RoPaRun loten verkopen, het organiseren darttoernooien, verkoop van 2e hands kleding en -artikelen,  inzamelacties. benefiet avond , collectes, nieuwjaarsduik.

Hoe kunt u ons steunen?
Klik op ‘doneren’ om ons te steunen.

Geef een reactie